Selecteer een pagina

[su_heading size=”16″]Special Artwork voor bands Publish Magazine[/su_heading]

Het is alweer een paar maanden geleden dat freelance journalist Klaas Knooihuizen contact opnam met Vera. Het blad Publish was bezig met een special over het ontwerpen van logo’s en artwork voor bands en de muziekindustrie. Dan kom je natuurlijk uit bij Vera.

Het enig poppodium in Nederland dat nog steeds -met gepassioneerde vrijwilligers- voor al zijn concerten in de grote zaal een gezeefdrukte concertposter maakt. Deze posters worden met de hand gedrukt in de eigen zeefdrukwerkplaats op Vera’s zolder. Het zijn unieke kunstwerkjes, die in een maximale oplage van 70 verschijnen.  Op het moment heeft de zeefdrukgroep 12 ontwerpers die elk ongeveer een poster per maand drukken.

Klaas heeft een dag meegelopen op de zolder van Vera in Groningen terwijl ik aan het zeefdrukken was en heeft mijn woordenstroom op papier weten te zetten. Het resultaat lees je in de Publish van dit kwartaal.

[su_quote]Ergens is het ook wel gekkenwerk. Om vijfenzestig posters te drukken is Sterk vandaag een hele dag onder de pannen. [/su_quote]

In deze Publish niet alleen het unieke verhaal over de Artdivision van Vera, maar ook een interview met Typex en een stuk over Eric van den Boom.

[su_heading size=”16″]Typex[/su_heading]


Typex (Raymond Koot) werkt als illustrator onder andere voor de VPRO, OOR, NRC en de Volkskrant. De laatste maanden is hij veel in het nieuws geweest. In opdracht van het Rijksmuseum heeft hij een prachtig boek over het leven van Rembrandt van Rijn gemaakt.

Typex probeert zich in deze grafische roman zo goed mogelijk in Rembrandt en zijn omgeving te verplaatsen. Hierdoor ontstaat er een wisselwerking tussen zijn eigen stijl en de zeventiende-eeuwse schilder. Bij het tekenen heeft hij zich laten inspireren door tekeningen en schilderijen van Rembrandt en zijn tijdgenoten waardoor de beelden en het verhaal een geheel vormen. Elk hoofdstuk is geschreven en getekend aan de hand van een sleutelfiguur uit een periode uit Rembrandts leven, elk hoofdstuk heeft daardoor zijn eigen dynamiek, verteltrant en kleurenpalet.

Ik ben natuurlijk al veel langer fan van zijn werk. Check bijvoorbeeld ook deze illustratie van Peter Doherty die hij in 2009 voor Oor maakte.

Geweldig om rug aan rug met hem in de Publish te staan.

[su_heading size=”16″]Eric van den Boom[/su_heading]

Eric van den Boom werkt onder de naam Boom Artwork. De Elvis inspired cover van deze Publish is ook van zijn hand.  Zijn afstudeerproject The Great Carnival is echt de moeite waard om te bekijken.

Eric maakt onder andere illustraties voor posters, boek- en tijdschriften en verpakkingen. Zijn werk is krachtig en gedetaillerd. Vintage met een moderne twist.

Onlangs heeft hij het logo en verpakkingen ontworpen voor DrNo Effects, vintage gitaar effect pedals. Een geweldige mix van grafisch ontwerp, custom lettering en illustratie.

Ik ben fan! Check zijn werk en hou hem zeker in de gaten.

Pin It on Pinterest

Share This