Selecteer een pagina

[heading style=”1″]Het begin[/heading]

Zes jaar jaar geleden vroeg Klaas Land aan Rinto of hij mee wilde werken aan een toen nog geheim project. De reünie van Strawelte. Ooit in het verre verleden had Rinto een tekening voor de mannen gemaakt en ze waren op zoek naar iets nieuws.

Rinto wees toen naar mij en vertelde Klaas dat hij dat beter aan mij kon vragen. Een Waldpyk ben ik niet, dus van Strawelte wist niet zoveel. Het was het begin van een geweldige samenwerking en van een hectisch jaar. Het was geweldig om het reüniejaar van Strawelte mee te maken. De lancering van de single de ‘Mem van Doutzen’,  hele avonden shirts inpakken en naar het postkantoor brengen, de concerten in Iduna, Romein en Dokkum, de videoclip, het boek en de DVD.

[heading style=”1″]Hûnekop en Strawelte[/heading]

Nu is er opnieuw nieuws van Strawelte. De Hûnekop en Strawelte spelen drie keer samen de komende maanden. Voor iedereen die Strawelte nog nooit heeft zien optreden (zoals Emiel van de Hûnekop!). Dat wordt één groot feest. De mannen van Strawelte treden samen met de Hûnekop op bij het Veenhoop festival (22 juli), in Drogeham  (7 september) en op het Hûnekopfestival (12 oktober).

Hoe zat dat nou? Strawelte was toch gestopt? ‘Ja, dat wiene we ek’, zegt Foppe, ‘Strawelte soe noait mear spylje nei de reuny fan 2008’. Maar? ‘Mar ik ha Strawelte noch nooit live sjoen, en dêr baalde ik fan,’ zegt Emiel van de Hûnekop. En dus volgde er een lange periode van zeuren. Foppe: ‘tsja, at sa’n snotjongen dan úteinlik tsjin je seit dat je it net mear oandoarre om op it poadium te stean, tsja… wat moatte je dan?’

Voor Strawelte was één ding duidelijk, nooit meer op het podium. Niet alleen in ieder geval. En wat krijg je dan? Het enige logische antwoord -een samenwerking- waarbij de bands tegelijk op het podium staan!

[heading style=”1″]Maak het mee![/heading]

Als je er bij wilt zijn, en wie wil dat nou niet, dan kun je kaarten kopen bij het Veenhoop Festival, Concours Hippique Drogeham en hunekop.nl. Meer informatie via de site van Strawelte.

Pin It on Pinterest

Share This